Hohoe, a beautiful place to be!
Zoals gepland, zijn we dinsdag uit Accra vertrokken. 14.30 zou de bus vertrekken; dit werd uiteindelijk16.30 uur. Maar goed, we waren op weg. Zittend in de bus doe je zoveel indrukken op; echt een compleet andere wereld waarin we terecht zijn gekomen. Hoeveel mensen hier langs de weg hun spullen te koop aanbieden! Ook op de autoweg lopen ze tussen het verkeer door, staan op de middenstreep om vanalles en nog wat te verkopen: van brood en eieren tot tijdschriften en markeerstiften!! Zo gauw er ook maar een auto of bus stopt, rennen ze er op af in de hoop iets kwijt te kunnen. Heel grappig was het dat de buschauffeur op een gegeven moment langs de weg brood koopt om dat een paar minuten later aan zijn vrouw, die langs de weg staat te wachten, afgeeft. Een paar dorpen verder wordt er weer gestopt en kan de hele bus brood kopen.
Dan wordt het donker en is er weinig meer te zien. Wel lopen echt overal nog mannen,vrouwen en kinderen langs de weg. Echt in het pikkedonker! Levensgevaarlijk zou je denken, maar hier toetert de chauffeur en iedereen gaat aan de kant. En dat is dan maar goed ook, want er wordt echt geen vaart geminderd!
Uiteindelijk komen we om 21.30 uur in Hohoe aan, waar we door een beetje chagrijnige chauffeur eerst naar een verkeerd hotel worden gebracht. 'We asked for the Geduld Hotel. We've made reservations there'. Daar wordt ie niet vrolijker van, maar hij brengt ons toch naar het goede hotel.
Daar aangekomen, worden we hartelijk ontvangen door Big Fat Mama en krijgen we nog lekker warm eten.
Onze kamer is erg luxe en we slapen dan ook heerlijk. 's Morgens aan het ontbijt waan je je in een paradijsje; lekker weer, alles ziet er supermooi uit, overal vrolijke kleurtjes en muziek. En niet onbelangrijk, echt zo'n aardige mensen! Big Fat Mama regelt een taxi voor ons om ons naar de watervallen te brengen. 'He's coming soon'. Nou, dat beginnen we al aardig door te krijgen en we wachten dan ook geduldig, lezend in onze boeken op het terras.
En eindeijk, de taxi rijdt het terrein op. We treffen een erg populaire chauffeur, want hij kent iedereen en iedereen kent hem, grappig! Hij brengt ons veilig naar de plaats van bestemming.
Met een gids vertrekken we voor een tocht door de jungle naar de watervallen. We lopen tussen heel dikke bamboestruiken, bananenbomen, cacaobomen en koffieplanten (nescafe) We zien de mooiste vlinders, het is werkelijk prachtig! En dan zijn daar de watervallen; met donderend geweld komt het water naar beneden en zelfs op afstand wordt je kletsnat. Hoe mooi om te zien!!
Weer helemaal opgefrist door het water, beginnen we aan onze terugtocht. Om weer lekker klam beneden te komen. Onze chauffeur die op ons bleef wachten, ligt mooi slapend rijk te worden. Hij brengt ons weer terug naar ons hotel waar we nog een nachtje blijven slapen, om morgen weer verder te gaan. Groeten van ons vieren en tot gauw!!
Heb je in ieder geval bij de waterval een frisse douche gehad! En terug door tropisch regenwoud.
Kei leuk die verhalen! nu de foto's nog!
Hartstikke mooi verslag, je zou bijna zin krijgen om ook te komen kijken. BIJNA!!!
Wel een grappige en toepasselijke naam van dat hotel daar "Geduld ".
Ik zie jullie al hillemol doar rond struinen, in dieë Jungle.
Groetjes hef fun.
Veel plezier met z'n allen !!!!!
Hoi Rita en de rest,
Geniet van jullie tijd daar ! Veel plezier !
Groeten Betty & Co
Hoi Rita en Co.!
Geweldig om jullie verhalen te lezen! Ooh wat een avontuur zeg! Ik zou zo daar met jullie willen meegaan. Geniet er van. Denk aan jullie!
Veel groetjes liefs Bregje, Russell en Oscar
dag marieke en reisgenoten,
leuk om jullie verhaal te volgen.
jullie en ik geniet van de belevenissen.
nog veel mooie dagen gewenst, groetjes uit schaijk
Hoi Marieke en reisgenoten,
Vanmorgen een rondje Niftrik gewandeld en natuurlijk jullie avontuur weer besproken !
Vanmiddag bracht de post een gesloten envelop ( jammer hé ) voor Jan met postzegels uit Ghana er op.
Nog bedankt voor je verrassingsbezoek vorig jaar , hardstikke leuk !!
Maak er nog mooie dagen van.
groetjes , goeie reis en tot ziens
Martie en familie